Als je een website of blog hebt, dan moet je je op een gegeven moment gaan bezighouden met linkbuilding. Dit kan al na 2 of 3 maanden nadat je begonnen bent. Eerder wordt over het algemeen afgeraden, omdat je eerst autoriteit moet opbouwen. Dat doe je door het schrijven en publiceren van hoogwaardige content. 

Beginfase

In de beginfase van een nieuwe blog of website moet je je eerst concentreren op het maken van inhoud en het opbouwen van een publieksbasis. Je moet er zeker van zijn dat je in ieder geval voldoende kwaliteitsartikelen hebt waar jouw bezoekers blij van worden. Als je begint met linkbuilding voordat je een minimum aan artikelen en bezoekers hebt, dan houdt Google elke activiteit van de blog nauwlettend in de gaten. 

Dit kan leiden tot Google Penalty die voor altijd behoorlijk pijnlijk is. Dus, eerst moet je inhoud van hoge kwaliteit en een bezoekersbestand opbouwen. Dan moet je beginnen met het echte spel, het spel van de linkbuildingstrategie.

Beste tijd om te beginnen met linkbuilding

De beste tijd om te beginnen met linkbuilding is 3-4 maanden na het kopen van een nieuw domein. Wanneer je inhoud op je blog plaatst, is je ranking altijd aan de positieve kant. Aan de andere kant kun je zo voorkomen dat Google jouw domein spamt. Begin vervolgens na 3-4 maanden met linkbuilding en je kunt uitstekende resultaten behalen.

Houd er ook rekening mee dat je zeer relevante onderwerpen publiceert over de door jou gekozen niche. Ga in eerdere maanden voor natuurlijke ankers zoals "Lees meer", "Hier zijn meer details" enz. Het zal dus veel helpen. Houd er ook rekening mee dat je alleen links moet bouwen op zeer relevante kwaliteitsblogs van jouw niche.

Krachtige backlinks

Gebruik zoekwoorden met weinig concurrentie die niet erg gemakkelijk te rangschikken zijn. Maar ook niet te moeilijk. Je kunt dan eventueel inkomsten genereren met AdSense. Je kunt de backlinks indexeren zodat je een toename in verkeer op je site krijgt. Als je dan backlinks krijgt op je zoekwoorden, dan kan er meer bezoek op je site komen.

De conclusie is:wacht niet om geld te verdienen door backlinks te maken. Gebruik zoekwoorden, maak berichten en begin met het maken van backlinks. Maar vergeet niet dat backlinks krachtig moeten zijn.

SEO uitbesteden

Omdat dit allemaal niet zo eenvoudig is als het klinkt, heb je hulp aan SEO. Een gemakkelijke en goed werkende manier om dit toe te passen is jouw SEO uitbesteden aan experts. Je hoeft je dan alleen te concentreren op je hoofdtaken, zoals bijvoorbeeld het schrijven van inhoud. Of het verder uitbreiden van jouw bedrijf.

De regels van Google zijn te veelomvattend om in een blog te kunnen beschrijven. Laat staan dat je met een paar eenvoudige tips direct een enorme groei maakt. In veel gevallen is het vinden van de juiste partner een garantie voor groei.